måndag 31 mars 2014

Underbara vår!

Vilken helg!!
Lördag med cykelutflykt med fina vänner och barn till en närliggande skogsdunge där barnen kunde härja fritt. Stenar blev till slott, pinnar till yxor och fantasin flödade. De två mammorna och småttingarna satt i solen och njöt så där som man bara njuter av vårens första riktigt varma dag!
Hemgjorda polarmackor med stekt ägg, varm choklad, saft och självklart korvgrillning.
Vi var ute i flera timmar och barnen var inte stilla en minut.
Lite senare, när V hunnit sova en timme och A (som vaknat kl 5) vilat lite på soffan, kom cykelutflyktskompisen L med packad ryggsäck. Barnen hade bestämt att hon skulle sova över hos oss, och det var ju hur spännande som helst. Efter utelek och tacomiddag njöt kompisarna av Hitta Nemo, popcorn och lite ekologiska cykelgodisar. Straxt efter sju ramlade två trötta fyraåringar ner i A's säng och somnade ganska snart.
Söndagen tog fart vid sextiden, och efter frukost bestående av amerikanska pannkakor, sirap och hallon, tog vi med oss hundarna ut. A och L cyklade, V pratade non-stop i på sin trehjuling och alla var glada och pigga.
På eftermiddagen, när kompisen åkt hem och pappa L vaknat efter att ha jobbat natt, åkte vi ut till barnens favoriter - Thessan och Manne. V har pratat om M hela veckan! M, T, traktorn och katterna, så gissa om de var glada när vi äntligen kom dit.
Traktorn Grållen stod startklart, och så gav vi oss ut på skogsvägarna. Lite fika i skogen, klättring i träd och på Grålle och massor av vattenplask (som självklart slutade med rejält magplask i den för V knädjupa vattenpölen). Solen värmde och barnens favorit M har ett fantastiskt tålamod med dem. Han lyssnar verkligen, tar sig tid att klättra och titta på myror, låter dem vara med på allt. Det gör mig glad ända in i själen!
På vägen tillbaka var det lilla V, 1,5 år gammal, som sittandes i M's knä skötte rattningen av Grålle och hittade sedan till sin stora glädje även gasspaken! Oj vad det gick!
Lite grillning på det, och vaniljglass med varma hjortron till efterrätt.
Barnen somnade på direkten när vi lämnade gården, trötta och lyckliga efter en underbar dag och helt fantastisk helg!

Livet när det är som bäst, och oändlig tacksamhet i hjärtat!!!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med, helgen var fantastisk! Tänk att sol och uteliv kan göra så mycket för välbefinnandet.
    Kram
    baraanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är roligt att se hur hela Sverige flyttar ut i solen så fort de första solstrålarna börjar värma! Underbara vår!!

      Kram

      Radera