lördag 19 april 2014

Horoskop

Varning för ganska långt inlägg....

För en tid sen kom min mamma förbi med ett personligt ställt horoskop som jag lät göra -97. Ett tag sen, alltså.
Inte förrän igår satte jag mig ner och läste det igen, och skrattade en hel del. Det stämmer ju så fantastiskt bra i nästan allt. Fantastiskt egentligen, att något som skrevs för 17 år sen känns så aktuellt.

Här kommer det i sin helhet, och är ganska långt.

"Du är född med solen i Skyttens tecken. Du är energisk och utåtriktad till din läggning. Du har et behov av att få leva ditt liv med mycket frihet och rymd. Du trivs bäst utan begränsningar, på resande fot eller ute i det fria. Det finns gott om spontanitet och glöd hos dig. Du är orädd och frimodig. Du är den som obekymrat går på i ullstrumporna och verkar ta det mesta med en klackspark.
Ibland kan du var en aning klumpig och taktlös.
Du pratar gärna mycket, och du har en tendens att späda på dna berättelser en smula.
Du vill vidga dina vyer, du strävar efter omväxling och social stimulans. En stor kunskapstörst och nyfikenhet på livet hör till dig.
Du stimuleras av spänning och äventyr i tillvaron.
Du tycker mycket om att läsa, liksom att resa och uppleva främmande kulturer och synsätt.
Ibland blir du överoptimistisk. Du vill att dina möjligheter ska vara obegränsade.
En "det-fixar-det-sig" attityd finns hos dig. Du har en strävan efter expansion i den yttre världen vid unga år, för att sedan (senare) i livet söka dig mera inåt. Lyckobringade Jupiter är din härskande planet, den ger dig rikligt med optimism att förfoga över. Du är även född med Jupiter i hus 1, vilket ger dig extra mycket tur i livet. Den ger dig och så extra kilon i livet. Du har en ärlig och pålitlig läggning, liksom en stark känsla för rättvisa. Du är varmhjärtad, humoristisk, generös och gästfri.
Din välvilja och svårigheterna med att säga nej, resulterar ibland i att du blir utnyttjad.
Du strävar ständigt efter att höja bildningsnivån både hos dig själv och din omvärld.
Du har ett intresse för språk, pedagogik, samhälls- och livsåskådningsfrågor.
Ett fritt och omväxlande yrke skulle passa dig.
Fysiskt associeras din sol med levern, höfterna och låren. Även höga febertoppar kan komma till dig. Ögonsjukdomar också. Du har lagt dina planeter väldigt högt i horoskopet, det gör att utlandet blir extra lockande för dig. Att du bosätter dig utomlands är helt naturligt för dig. Du har även ett stadium av planeter i Skyttens tecken, vilket för dig till en mer typisk Skytt. (Eller en stark skytt)
Du är generös och livlig till din natur. En egen livsfilosofi och en bestämd uppfattning om vad sm är rät eller fel hör till dig. Det negativa hos din Jupiter är att du kan bli överentusiastisk. Du får tendenser till överdrifter. Du har stort frihetsbehov.
Samtidigt är du ansvarskännande och plikttroget till din läggning. Du är mycket ambitiös och du har höga krav på dig själv att vara effektiv och duktig.
Du har ett stort inflytande på omgivningen (kanske inte alltid på ett medvetet plan).
Du har god kapacitet att hantera andra människors resurser. Du dras troligtvis till en dominerande och manipulativ partner. Du kan komma att genom gå radikala personlighetsförändringar i positiv riktning just genom när- och personliga förhållanden, men även genom kontakt med större grupper.
Du är känslig och sårbar och du har stort behov av att känna stöd från om givningen. Du har ett intensivt känsloliv. Din måne pekar på en exceptionell lyhördhet för andra människors känslor, varför du är en god människokännare. En välutvecklad intuition samt ett intresse för det dolda och svårgripbara i tillvaron är utmärkande.
Födslar och dödsfall, uppbrott och nystarter kommer sannolikt att påverka dig starkt.
Du har lätt för att lära. Starka ideal och värderingar hör till din bild. Du vill ha svar på alla frågor om livet. Du ligger för längre resor eller vistelser utomlands. Periodvis kommer en vilsen känsla för dig, och en rastlöshet. Drömmar och fantasier.
Ditt yrke och sin sociala position är av stor vikt för dig. Du vill bli erkänd och uppskattad inom din bransch.
Du nöjer dig inte med att stanna på ett amatörmässigt plan. Eftersom det är viktigt för dig att känna dig betydelsefull och "behövd", att "vara någon inför världen", är det inte osannolikt att du väljer en livsform där du får kontakt med  allmänheten på ett eller annat sätt. Det är viktigt för dig att ha ett intellektuellt stimulerande yrke.
Du ser ut att ha en vid och brokig bekantskapskrets. Du dras till oxar.
Du pratar utan att tänka dig för. Du har sinne för humor, du gillar att skämta.
Hästar är viktiga för dig, tack var din Venus i Skyttens tecken. Ridning, friidrott och bågskytte passar dig.
Du har behov av ensamhet, och ett mycket gott minne. Skarpsinnig. Universum och filosofi är dina ämne. Du vill ha kontroll i dina relationer. Du är blyg när det gäller att visa känslor och du har därför en något kylig och avvikande attityd.
Du har ett högt tempo i allt du företar dig. Du stimuleras av att umgås med intressanta människor och vissa av dina vänner kan vara verkligt originella. Ordinära människor tråkar ut dig. Du är konstnärligt begåvad och du kan säkert framställa ditt konstutövande på ett unikt och personligt sätt. Du har stark oberoendekänsla, vilket dock inte hindrar dig i förmågan att relatera till andra.
Du har stort behov av att få leva ut din personlighet. Du kommer förmodligen att ha en hel del varierande sysselsättningar innan du hittar din nisch.
Det är också sannolikt att du någon gång i livet kommer att syssla med någon form av rådgivande verksamhet. Med Asc i vågens tecken har du en öppen och vänlig attityd. Du är kreativ och full med originella idéer. Du har behov av omväxling."

Det ni, var en snabbkurs i vem jag är! :)


2 kommentarer:

  1. Men gud så roligt! Undrar om du formats utifrån ditt horoskop eller om det träffade så oerhört rätt. Fantastiskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en intressant fråga! Vissa bitar är ju rätt typiska för skytten i stort, och är sånt som jag har läst om i alla möjliga horoskop och det har säkert påverkat. Tänker mig att det är en blandning av båda, men kul är det i alla fall!

      Kram

      Radera